TARINA

Musiikki on ollut elämässäni niin kauan kuin muistan. Porista Turkuun muutto vuonna 2012 toimi käännekohtana, jonka ymmärsin vasta myöhemmin. Yhtenä iltana nappasin kitaran selkääni ja kävin koputtamassa Turun baarien ovia kyselemässä keikkaa. Tein muutamia keikkoja soolona, trubaduurina siis. Yllätyin paljon ihmisten palautteesta keikoilla. Ne ohjasivat minua oikeaan suuntaan, monet kannustivat ja vaativat minua lupaamaan, että varmasti jatkaisin tällä tiellä. Löysin itselleni sopivan väylän. Niin se vaan meni, jotenkin tosi luonnollisesti – kun pääsin yhteen paikkaan keikalle pian tuli kyselyä toiseen. Mutta jos minun pitäisi erityisesti nostaa esille joku tietty, minulle erityisen merkittävä keikkapaikka, niin se on ehdottomasti Turun Old Bank. Siitä on vuosien varrella tullut kuin toinen olohuoneeni, ja moni uusi juttu alkanut sitä kautta.

Ensimmäisen vuoden aikana täysipäiväisenä muusikkona tein 150 keikkaa. Yllätyin itsekin, mutta minä ja kitara vaan rakastettiin soittaa ja laulaa yhdessä!! Sitten tuli sellainen vahva tarve saada tehdä omaa tuotantoa jotenkin uudella tyylillä, joten aloin kirjoittaa tarinoita suomeksi.

 

Monen mutkan kautta löysin itseni Mika Karhumaan keittiönpöydän äärestä. Biisit alkoivat saada omaa muotoaan ja palaset loksahtelivat paikoilleen. Hyvä tarina tarvitsee kanssakirjoittajan, ja sain tutustua Jutta Vetteriin, joka oli tehnyt monta vuotta alalla duunia eturivin artistien kanssa.

Mikan pöydän äärestä löysin myös itselleni bändin toiselta puolelta Suomea. Sinisen Nissan Qashqain kyydissä olen sen jälkeen matkannut lukemattomia kilometrejä, se on vienyt minut Kouvolaan bändini luo mahdottoman monta kertaa. Reitin koordinaatit Länsi-Suomesta Itä-Suomeen ovat tullut tutuksi, samojen tietöiden ja liikennevalojen kohdalla olen saanut monta puuttuvaa biisiin sanaa mieleeni, oivalluksia ja uusia ideoita. Taitavien muusikoiden ympäröimänä olen hypännyt ihanaan musiikkikuplaan, saanut energiaa soittamiseen ja inspiraatiota teksteihin. Yhdessä soittaminen on tuntunut alusta asti jotenkin hämmentävän hyvältä. Jokaisessa hetkessä on ollut taikaa. Taikaa oli myös tavata Vin Valentino.

Harva tietää, että Delta Enigmasta tuttu laulaja Vin Valentino löytyy ohjaajana yli 80 musiikkivideon takaa. Kun näin ensi kertaa hänen töitään, vaikutuin heti. Kuin David Lynch olisi tavannut Michael Bayn. Ne mielenmaisemat, jotka hän pystyy visuaalisesti toteuttamaan, näkyy eritoten Tekosyitä-videolla. Hän pystyy tukemaan sanoituksia niin, että kaikkea ei tarvitse sanoa ääneen. Luulenpa muuten, että Vin myös on tyytyväinen yhteistyöhömme. Hän löysi tätä kautta managerin omalle bändilleen. 

Jälkeenpäin ajateltuna olen koko ajan etsinyt huomaamattani oikeita koordinaatteja. Lapsesta asti minulla on ollut sanomattoman suuri palo musiikkiin ja tiedän, että jonain päivänä vielä rokkaan Ruisrockin rantalavalla. Minut voi bongata myös uudesta musiikkirealitysta: YleX Nosteessa, sarja löytyy YleAreenasta sekä YouTubesta. Unelmat ovat koko ajan kuplineet pinnan alla, ja debyyttialbumi ilmestyi keväällä 2020. 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • spotifyicon