BIOGRAFIA

Kun minusta tuli minä

Musiikki on ollut mun elämässä niin kauan kuin muistan. Musiikin voima minuun on ollut aina valtava. On ollut luontaista liittyä bändeihin.  Ylä-asteikäisenä sitä on aika nuori, silloin on helppoa tehdä asioita niin kuin muutkin, koska elämänkokemus puuttuu. 

    Turkuun muutto toimi käännekohtana, jonka ymmärsin vasta myöhemmin. Satuin tekemään yhden keikan soolona, trubaduurina siis. Yllätyin paljon ihmisten palautteesta keikoilla. Ne ohjasivat mua oikeaan suuntaan, monet kannustivat ja vaativat minua lupaamaan että aion jatkaa tällä tiellä. Sitä kautta löysin itselleni sopivan väylän. Niin se vaan meni, kun pääsin yhteen paikkaan keikalle pian tuli kyselyä toiseen. Jos joku yksittäinen keikkapaikka pitää nostaa, niin se on ehdottomasti Turun Old Bank. Se muuttui yhtäkkiä mulle kuin toiseksi olohuoneeksi, moni uusi juttu on alkanut sitä kautta.

    Ensimmäisen vuoden jälkeen, jolloin laitoin ensimmäistä kertaa kaiken aikani musiikkiin tein 150 keikkaa. Yllätyin itsekin, minä ja kitara vaan rakastettiin soittaa ja laulaa. Sitten tuli sellainen tarve tehdä omaa tuotantoa jotenkin uudella tyylillä, joten aloin kirjoittamaan tarinoita suomenkielellä. Monen mutkan kautta löysin itseni Mika Karhumaan keittiönpöydän äärestä. Biisit alkoi saamaan omaa muotoaan ja palaset loksahtelivat paikoilleen. Hyvä tarina tarvitsee kanssakirjoittajan, sain tutustua Juttaan joka oli tehnyt monta vuotta alalla duunia kiinnostavien artistien kanssa. 

    Kun kerran päädyin Mikan pöydän ääreen löysin sitä kautta bändin toiselta puolelta Suomea. Sinisen Nissan Qasqain kyydissä olen matkannut lukemattomia kilometrejä, se on vienyt mut Kouvolaan bändin luo mahdottoman monta kertaa. Reitin koordinaatit Länsi-Suomesta Itä-Suomeen on tullut tutuksi, samojen tietöiden ja liikennevalojen kohdalla olen saanut monta puuttuvaa biisin sanaa mieleeni, oivalluksia ja uusia ideoita. Taitavien muusikoiden ympäröimänä olen hypännyt ihanaan musiikkikuplaan, saanut energiaa soittamiseen ja inspiraatiota teksteihin. Yhdessä soittaminen tuntui alusta asti jotenkin hämmentävän hyvälle. Kuin hetkessä olisi ollut taikaa.

    Jälkeenpäin ajateltuna etsin huomaamattani kokoajan oikeita koordinaatteja. Lapsesta asti mulla on ollut sanomattoman suuri palo musiikkiin, joku päivä vielä rokataan Ruisrockin rantalavalla. Unelmat on koko ajan kuplinut pinnan alla, debyyttialbumi ilmestyy keväällä 2020. 

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Instagram Social Icon
  • spotifyicon

© Annika Nord 2019